Παιδική και εφηβική διατροφή

Παιδική και εφηβική διατροφή

Η παιδική και εφηβική διατροφή αποτελούν τα θεμέλια μίας υγιούς ενήλικης ζωής! Ανησυχείς ότι η διατροφή του παιδιού σου δεν είναι ισορροπημένη; Μήπως παρατηρείς επίσης πως η διατροφική του συμπεριφορά μπορεί να επηρεάζει την υγεία και το βάρος του; 

Στόχος των συνεδριών είναι η αξιολόγηση της διατροφής του παιδιού και του εφήβου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα υγιές βάρος, παράλληλα με την ανάπτυξή του. Σε αυτή την περίπτωση, η συνεργασία και η εκπαίδευση του κηδεμόνα, είναι απαραίτητα συστατικά επιτυχίας!

Η κάθε συνεδρία περιλαμβάνει 6 στάδια:
 1. Μετρήσεις βάρους και σύστασης σώματος με τον πολυσυχνοτικό αναλυτή Tanita MC780, όπου συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με το λίπος (ολικό και τμηματικό – κορμός, χέρια, πόδια), τη μυική μάζα (ολική και τμηματική), το νερό του σώματος και τον μεταβολισμό.
 2. Αξιολόγηση ανάπτυξης με τη χρήση των ειδικών καμπυλών ανάπτυξης παιδιών και εφήβων.
 3. Διατροφική αξιολόγηση και εκπαίδευση, με τη χρήση εργαλείων όπως το ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων, η ανάκληση 24ώρου, εργαλεία στόχων, μεριδολόγιο κ.ά.
 4. Στοχοθεσία και Μεθοδολογία (coaching) για την επίτευξη του στόχου.
 5. Παροχή εξατομικευμένων διατροφικών οδηγιών και προγράμματος διατροφής.
 6. Συνεργασία με τον κηδεμόνα.

Διάρκεια συνεδρίας: Η 1η συνεδρία έχει διάρκεια 60’ και οι επόμενες συνεδρίες 30-40’.

Συχνότητα συνεδριών: Ανά 2 εβδομάδες.


Προετοιμασία για την 1η συνεδρία

Στην 1η συνεδρία πραγματοποιείται η λήψη του ιατρικού ιστορικού, επομένως είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου τις πιο πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις που έχει πραγματοποιήσει το παιδί σου.

Επίσης, για την ανάλυση σύστασης σώματος είναι σημαντικό να τηρήσει τις ακόλουθες συνθήκες:

 • 3 ώρες πριν τη λιπομέτρηση να μην καταναλώσει φαγητό.
 • 1 ώρα πριν τη λιπομέτρηση να μην καταναλώσει νερό ή άλλα υγρά.
 • Εάν η λιπομέτρηση είναι το πρωί, καλό θα ήταν να γίνει 3 ώρες αφού ξυπνήσει.
 • Να αποφύγει την πολύ έντονη σωματική άσκηση τις τελευταίες 12 ώρες.
 • Καλό είναι να έχει ουρήσει πριν τις μετρήσεις.
 • Η λιπομέτρηση δεν μπορεί να γίνει τις ημέρες της έμμηνου ρύσης.
 • Άτομα που φέρουν μεταλλικά εμφυτεύματα στο σώμα τους, δεν κάνουν λιπομέτρηση.

Πριν κλείσεις το ραντεβού σου, διάβασε την πολιτική ραντεβού εδώ.

Έτοιμη/ος να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Εάν νιώθεις έτοιμη/ ος να κάνεις το πρώτο βήμα προς τη φροντίδα του εαυτού σου και τη βελτίωση της διατροφικής σου συμπεριφοράς, επικοινώνησε μαζί μου ώστε να μάθεις πώς μπορώ να σε βοηθήσω να πετύχεις τους διατροφικούς σου στόχους!

Διατροφή στην εγκυμοσύνη
Διατροφή για αθλούμενους

FAQ

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Ποιά μέθοδο/ διατροφή χρησιμοποιείτε στις συνεδρίες;

Η προσέγγισή μου βασίζεται στην εξατομικευμένη τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τις επίσημες διατροφικές συστάσεις.

Στην 1η μας συνεδρία γίνεται η αξιολόγηση του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού κάθε ατόμου, ώστε να εντοπίσω σημεία που μπορούν να βελτιωθούν μέσω της διατροφής. Έπειτα φτιάχνουμε μαζί το κατάλληλο διατροφικό πλάνο με αρκετές επιλογές γευμάτων και συνδυασμών, καθώς ο στόχος είναι η ποικιλία και όχι ο περιορισμός!

Σε κάθε επόμενη συνεδρία διερευνούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισες, τις βελτιώσεις που πέτυχες, τις συνήθειες που τροποποίησες, συνεχίζουμε τη διατροφική εκπαίδευση και εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο το διατροφικό σου πλάνο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να πετύχω το στόχο μου;

Αυτό εξαρτάται από το ποιός είναι ο στόχος, κάτι που θα θέσουμε στην 1η μας συνεδρία!

Καταρχάς είναι σημαντικό να βάζεις μικρούς, μετρήσιμους, ρεαλιστικούς, επιτεύξιμους και χρονικά προσδιορισμένους στόχους. Κατά δεύτερον, η συχνότητα των συνεδριών παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τον αριθμό τους. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος είναι η μείωση βάρους, το πρώτο χρονικό διάστημα, δηλαδή για τους πρώτους 3 μήνες, συστήνεται να έχουμε συχνές συνεδρίες, συγκεκριμένα ανά 2 εβδομάδες. Έπειτα, αραιώνουμε τη συχνότητα των συνεδριών, καθώς η βασική διατροφική εκπαίδευση θα έχει ολοκληρωθεί. Τους επόμενους μήνες και μέχρι την επίτευξη του στόχου, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιούνται 1 φορά το μήνα ή και πιο αραιά, αναλόγως τις ανάγκες σου.

Αφού πετύχεις το στόχο σου, ακολουθεί ο στόχος της συντήρησης της νέας διατροφικής σου συμπεριφοράς και του σωματικού βάρους. Αυτή είναι μία διαδικασία που διαρκεί εφ’όρου ζωής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έρχεσαι για πάντα στον διαιτολόγο! Οι συνεδρίες μας θα είναι πιο αραιές, για παράδειγμα ανά 3 μήνες και σταδιακά θα αραιώσουν και αυτές, με στόχο να κάνεις τον επανέλεγχό σου 1-2 φορές το χρόνο. Όσοι ήδη το κάνουν, καταφέρνουν όντως να διατηρήσουν το βάρος που πέτυχαν! Είμαι βέβαιη ότι μπορείς και εσύ!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Με την εγγραφή σου θα μπορείς να λαμβάνεις διατροφικές συμβουλές & tips, καθώς και ενημέρωση για νέα project και υπηρεσίες του γραφείου. Φυσικά μπορείς να διαγραφείς όποτε επιθυμείς!