ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΕ

Είμαι η Εύα Τσάκου

Eva Tsakou Photo

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2009.

Τελειώνοντας τη σχολή το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, τη σχέση της διατροφής με την ψυχολογία και την επίτευξη της συνολικής ευεξίας του ατόμου.

Ως εκ τούτου, από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, με τη διαχείριση του σωματικού βάρους και των παθήσεων που σχετίζονται με αυτό, καθώς και με τις διατροφικές διαταραχές.

 

 

Έπειτα από το βασικό μου πτυχίο στη Διαιτολογία, η εκπαίδευσή μου συνεχίστηκε στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών – ΚΕΨΕΦ, όπου καταρτίστηκα στη χρήση του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς «Πέρα από τα όρια της δίαιτας». Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση στη μείωση του σωματικού βάρους ατόμων με χρόνια παχυσαρκία, χωρίς τη χρήση δίαιτας και εφαρμόζεται στο πλαίσιο ομαδικών συνεδριών 4-6 ατόμων.

Έπειτα, ειδικεύθηκα στη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών μέσω του προγράμματος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), σε συνεργασία με το National Center for Eating Disorders της Μ.Βρετανίας.

Επιπλέον, έχω λάβει certification στο Life Coaching μέσω του προγράμματος Certificate in Coaching AC Accredited, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρούσα περίοδο εκπαιδεύομαι στη χρήση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού NLP, με στόχο την πιστοποίησή μου ως NLP Wellbeing Coach.

Από το 2011 είμαι επιστημονική συντάκτρια στο 1ο portal διατροφής στην Ελλάδα www.mednutrition.gr, όπου αρθρογραφώ σταθερά και μέσα από την παρουσία μου σε τηλεοπτικές εκπομπές υγείας, ραδιοφωνικές εκπομπές, έντυπα & online περιοδικά και εφημερίδες, στοχεύω στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής.

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες μέσα από το αδειοδοτημένο διαιτολογικό μου γραφείο στη Νέα Σμύρνη, καθώς και online για τους κατοίκους της επαρχίας και του εξωτερικού.

Έτοιμη/ος να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Εάν νιώθεις έτοιμη/ ος να κάνεις το πρώτο βήμα προς τη φροντίδα του εαυτού σου και τη βελτίωση της διατροφικής σου συμπεριφοράς, επικοινώνησε μαζί μου ώστε να μάθεις πώς μπορώ να σε βοηθήσω να πετύχεις τους διατροφικούς σου στόχους!

Γνώρισε την ομάδα

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις το στόχο σου, να βελτιώσεις τη διατροφή σου και τη σχέση σου με το φαγητό!
Xristina Xatzistamatiou

Χριστίνα Χατζησταματίου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εστιάζω το ενδιαφέρον μου στην κλινική διατροφή, την αθλητική διατροφή και τη διαχείριση βάρους. Σε αυτούς τους τομείς απέκτησα εμπειρία μέσα από την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο και μέσα από το διαιτολογικό γραφείο του κ. Παρασκευά Παπαχρήστου, όπου ήρθα σε επαφή με πληθώρα διαφορετικών περιστατικών (κλινικών και μη).

Η διπλωματική μου εργασία αποτέλεσε μία συγχρονική μελέτη με θέμα «Αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης ενήλικων χορευτών κλασικού χορού», την οποία παρουσίασα και στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας.

Τον τελευταίο χρόνο αποτελώ μέλος της συντακτικής ομάδας του mednutrition , του 1ου portal διατροφής στην Ελλάδα και παρακολουθώ διαρκώς σεμινάρια και συνέδρια, καθώς οι εξελίξεις στον χώρο της διατροφής είναι συνεχείς.

Από το 2023 είμαι βοηθός της διαιτολόγου Εύας Τσάκου και αναλαμβάνω τη λήψη του ιστορικού, αλλά και τη διαχείριση περιστατικών.

Ντίνα Λέτσου

Ντίνα Λέτσου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Αθήνας από το 2010, και έπειτα η αγάπη μου για τον χώρο της υγείας με οδήγησε στη διαιτολογία, όπου αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η πορεία μου, όμως, δεν τελείωσε εκεί! Στην επιλογή της εξειδίκευσης που ήθελα να κάνω σκέφτηκα να διερευνήσω κάτι που βίωνα εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι γύρω μου: σε περιόδους έντονου και παρατεταμένου στρες, ο έλεγχος του τι και πόσο θα φάω δεν ήταν πολλή εύκολη υπόθεση. Έτσι, το 2020 άρχισα να φοιτώ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Η Επιστήμη του Στρες & Η Προαγωγή της Υγείας» στην Ιατρική του ΕΚΠΑ και πλέον μπορώ να σε βοηθήσω να το διαχειριστείς και εσύ!

Παρακολουθώ διαρκώς σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και συνέδρια, με πιο πρόσφατες πιστοποιήσεις στη Low FODMAP Diet  (Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης), ένα διατροφικό πρωτόκολλο για την διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου και στο «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» (ΚΕΨΕΦ), μια ψυχοεκπαιδευτική μέθοδο διαχείρισης βάρους χωρίς δίαιτα (Non Diet Approach).

Είμαι στενή συνεργάτιδα της Εύας Τσάκου και έχω αναλάβει τις κατ’οίκον συνεδρίες. Εξυπηρετώ το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, επομένως εάν η έλλειψη χρόνου για μετακινήσεις αποτελεί τροχοπέδη στην φροντίδα της υγείας σου μέσω της διατροφής… σε έχουμε καλύψει!

Ο χώρος μας

Το διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Σμύρνης και αποτελεί έναν ασφαλή χώρο αποδοχής, κατανόησης, υποστήριξης, ενθάρρυνσης, εκπαίδευσης  και επιβράβευσης.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις το στόχο σου, να βελτιώσεις τη διατροφή σου και τη σχέση σου με το φαγητό, μέσα από τη διαιτολογική πράξη, αλλά και τεχνικές coaching, τροποποίησης συμπεριφοράς, σεμινάρια και ομαδικές συνεδρίες.

Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου!

Επικοινώνησε μαζί μου
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (1)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (2)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (3)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (4)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (5)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (6)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (7)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (8)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (9)
Diaitologiko Grafeio Eua Tsakou Nea Smyrni (10)

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Με την εγγραφή σου θα μπορείς να λαμβάνεις διατροφικές συμβουλές & tips, καθώς και ενημέρωση για νέα project και υπηρεσίες του γραφείου. Φυσικά μπορείς να διαγραφείς όποτε επιθυμείς!