Ανάλυση σύστασης σώματος

Ανάλυση σύστασης σώματος

Η ανάλυση σύστασης σώματος απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν αναλυτικά και τμηματικά τη σύσταση του σώματός τους σε λίπος, μυική μάζα, άλιπη μάζα, οστά και νερό. Η ανάλυση γίνεται με τη χρήση του πολυσυχνοτικού αναλυτή Tanita MC780, όπου παίρνουμε δεδομένα σχετικά με το λίπος (ολικό και τμηματικό – κορμός, σπλαχνικό, χέρια, πόδια), τη μυική μάζα (ολική και τμηματική), την οστική μάζα, το νερό του σώματος, τον μεταβολισμό και τη μεταβολική ηλικία.

Πώς γίνεται η μέτρηση;

Μέσα από τις μεταλλικές επαφές που θα ακουμπήσεις με γυμνά χέρια και πόδια, θα κυκλοφορήσει στο σώμα σου ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Μην ανησυχείς! Δεν θα νιώσεις τίποτα. Το ρεύμα αυτό, στη διέλευσή του μέσα από το σώμα σου, θα καταγράψει κάποια αντίσταση, αναλόγως με τον κάθε ιστό. Ο λιπώδης ιστός έχει άλλη αντίσταση από τον μυϊκό, ενώ το νερό δεν έχει καθόλου αντίσταση. Ανάλογα την αγωγιμότητα του κάθε ιστού και με συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους που υπολογίζει ο αναλυτής, μαθαίνεις τελικά το ποσοστό από κάθε ιστό που έχεις στο σώμα σου.

Διάρκεια συνεδρίας: Η συνεδρία ανάλυσης σύστασης σώματος διαρκεί 15’.

Συχνότητα συνεδριών: Οι μετρήσεις μπορούν να γίνουν είτε στα πλαίσια της διατροφικής συνεδρίας, είτε και ξεχωριστά. Στην περίπτωση που τις πραγματοποιήσεις ξεχωριστά, η προτεινόμενη συχνότητα είναι κάθε 30 ημέρες.


Προετοιμασία για τις μετρήσεις

Για την ανάλυση σύστασης σώματος είναι σημαντικό να τηρήσεις τις ακόλουθες συνθήκες:

  • 3 ώρες πριν τη λιπομέτρηση μην καταναλώνεις φαγητό.
  • 1 ώρα πριν τη λιπομέτρηση μην καταναλώνεις νερό ή άλλα υγρά.
  • Εάν η λιπομέτρηση είναι το πρωί, καλό θα ήταν να γίνει 3 ώρες αφού ξυπνήσεις.
  • Απόφυγε την πολύ έντονη σωματική άσκηση τις τελευταίες 12 ώρες.
  • 12 ώρες πριν την λιπομέτρηση, μην καταναλώνεις αλκοόλ.
  • Καλό είναι να έχεις ουρήσει πριν τις μετρήσεις.
  • Η λιπομέτρηση δεν μπορεί να γίνει τις ημέρες της έμμηνου ρύσης.
  • Εγκυμονούσες (για λόγους προληπτικούς) και άτομα που φέρουν βηματοδότη στην καρδιά τους ή άλλα μεταλλικά εμφυτεύματα στο σώμα τους, δεν κάνουν λιπομέτρηση.

Έτοιμη/ος να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Εάν νιώθεις έτοιμη/ ος να κάνεις το πρώτο βήμα προς τη φροντίδα του εαυτού σου και τη βελτίωση της διατροφικής σου συμπεριφοράς, επικοινώνησε μαζί μου ώστε να μάθεις πώς μπορώ να σε βοηθήσω να πετύχεις τους διατροφικούς σου στόχους!

Αδυνάτισμα Αθήνα Νέα Σμύρνη
Κλινική διατροφή

FAQ

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Ποιά μέθοδο/ διατροφή χρησιμοποιείτε στις συνεδρίες;

Η προσέγγισή μου βασίζεται στην εξατομικευμένη τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τις επίσημες διατροφικές συστάσεις.

Στην 1η μας συνεδρία γίνεται η αξιολόγηση του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού κάθε ατόμου, ώστε να εντοπίσω σημεία που μπορούν να βελτιωθούν μέσω της διατροφής. Έπειτα φτιάχνουμε μαζί το κατάλληλο διατροφικό πλάνο με αρκετές επιλογές γευμάτων και συνδυασμών, καθώς ο στόχος είναι η ποικιλία και όχι ο περιορισμός!

Σε κάθε επόμενη συνεδρία διερευνούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισες, τις βελτιώσεις που πέτυχες, τις συνήθειες που τροποποίησες, συνεχίζουμε τη διατροφική εκπαίδευση και εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο το διατροφικό σου πλάνο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να πετύχω το στόχο μου;

Αυτό εξαρτάται από το ποιός είναι ο στόχος, κάτι που θα θέσουμε στην 1η μας συνεδρία!

Καταρχάς είναι σημαντικό να βάζεις μικρούς, μετρήσιμους, ρεαλιστικούς, επιτεύξιμους και χρονικά προσδιορισμένους στόχους. Κατά δεύτερον, η συχνότητα των συνεδριών παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τον αριθμό τους. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος είναι η μείωση βάρους, το πρώτο χρονικό διάστημα, δηλαδή για τους πρώτους 3 μήνες, συστήνεται να έχουμε συχνές συνεδρίες, συγκεκριμένα ανά 2 εβδομάδες. Έπειτα, αραιώνουμε τη συχνότητα των συνεδριών, καθώς η βασική διατροφική εκπαίδευση θα έχει ολοκληρωθεί. Τους επόμενους μήνες και μέχρι την επίτευξη του στόχου, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιούνται 1 φορά το μήνα ή και πιο αραιά, αναλόγως τις ανάγκες σου.

Αφού πετύχεις το στόχο σου, ακολουθεί ο στόχος της συντήρησης της νέας διατροφικής σου συμπεριφοράς και του σωματικού βάρους. Αυτή είναι μία διαδικασία που διαρκεί εφ’όρου ζωής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έρχεσαι για πάντα στον διαιτολόγο! Οι συνεδρίες μας θα είναι πιο αραιές, για παράδειγμα ανά 3 μήνες και σταδιακά θα αραιώσουν και αυτές, με στόχο να κάνεις τον επανέλεγχό σου 1-2 φορές το χρόνο. Όσοι ήδη το κάνουν, καταφέρνουν όντως να διατηρήσουν το βάρος που πέτυχαν! Είμαι βέβαιη ότι μπορείς και εσύ!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Με την εγγραφή σου θα μπορείς να λαμβάνεις διατροφικές συμβουλές & tips, καθώς και ενημέρωση για νέα project και υπηρεσίες του γραφείου. Φυσικά μπορείς να διαγραφείς όποτε επιθυμείς!