Συνεδρία εξ’αποστάσεως

Συνεδρία εξ'αποστάσεως

Η συνεδρία εξ’αποστάσεως αφορά εσένα που δεν έχεις τη δυνατότητα να έρθεις στο διαιτολογικό γραφείο. Αντιθέτως μπορείς να την πραγματοποιήσεις online, μέσω του google meet.

Η κάθε συνεδρία περιλαμβάνει 4 στάδια:
  1. Μέτρηση σύστασης σώματος από εσένα, με δικό σου εξοπλισμό (εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). 
  2. Διατροφική αξιολόγηση και εκπαίδευση, με τη χρήση εργαλείων όπως το ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων, η ανάκληση 24ώρου, εργαλεία στόχων, μεριδολόγιο, η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) κ.ά.
  3. Στοχοθεσία και Μεθοδολογία (coaching) για την επίτευξη του στόχου (μοντέλο GROW και SWOT).
  4. Παροχή εξατομικευμένων διατροφικών οδηγιών και προγράμματος διατροφής, το οποίο θα σου αποσταλεί μέσω email 24 ωρες μετά το πέρας της συνεδρίας.

Διάρκεια συνεδρίας: Η 1η συνεδρία έχει διάρκεια 60’ και οι επόμενες συνεδρίες 30’.

Συχνότητα συνεδριών: Εξαρτάται από τον στόχο της διατροφικής συνεδρίας (μείωση βάρους, αύξηση βάρους, αθλητική διατροφή, κλινική διατροφή κλπ). Συνήθως η παρακολούθηση είναι κάθε 2 εβδομάδες. Στην περίπτωση της αύξησης βάρους, η προτεινόμενη συχνότητα είναι οι 30 ημέρες.

Πληρωμή συνεδρίας: Προϋπόθεση είναι η πληρωμή της συνεδρίας έως 48 ώρες (2 ημέρες) πριν τη συνεδρία, με κάποιον από τους τρόπους πληρωμής που θα βρεις εδώ. Εάν η πληρωμή της συνεδρίας δεν πραγματοποιηθεί μέχρι και 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρία, το ραντεβού αποδεσμεύεται.

Διαδικασία: Εφόσον θέλεις να προγραμματίσεις μία συνεδρία εξ’αποστάσεως, μπορείς να δεσμεύσεις την ημέρα και ώρα που σε εξυπηρετεί μέσω του site. Εναλλακτικά, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου που θα βρεις στα στοιχεία επικοινωνίας.


Προετοιμασία για την 1η συνεδρία

Στην 1η συνεδρία θα γίνει η λήψη του ιατρικού ιστορικού, επομένως είναι σημαντικό να έχεις μπροστά σου τις πιο πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις που έχεις πραγματοποιήσει (ιδανικά του τελευταίου 6μήνου). Καλό θα ήταν να έχεις: γενική αίματος, βιοχημικές, ορμονολογικές, ούρων. Μπορείς να μας τις στείλεις και με email 24-48 ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρία.

Πριν κλείσεις το ραντεβού σου, διάβασε την πολιτική ραντεβού εδώ.

Έτοιμη/ος να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Εάν νιώθεις έτοιμη/ ος να κάνεις το πρώτο βήμα προς τη φροντίδα του εαυτού σου και τη βελτίωση της διατροφικής σου συμπεριφοράς, επικοινώνησε μαζί μου ώστε να μάθεις πώς μπορώ να σε βοηθήσω να πετύχεις τους διατροφικούς σου στόχους!

Διατροφικές διαταραχές
Αύξηση βάρους Νέα Σμύρνη

FAQ

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Ποιά μέθοδο/ διατροφή χρησιμοποιείτε στις συνεδρίες;

Η προσέγγισή μου βασίζεται στην εξατομικευμένη τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τις επίσημες διατροφικές συστάσεις.

Στην 1η μας συνεδρία γίνεται η αξιολόγηση του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού κάθε ατόμου, ώστε να εντοπίσω σημεία που μπορούν να βελτιωθούν μέσω της διατροφής. Έπειτα φτιάχνουμε μαζί το κατάλληλο διατροφικό πλάνο με αρκετές επιλογές γευμάτων και συνδυασμών, καθώς ο στόχος είναι η ποικιλία και όχι ο περιορισμός!

Σε κάθε επόμενη συνεδρία διερευνούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισες, τις βελτιώσεις που πέτυχες, τις συνήθειες που τροποποίησες, συνεχίζουμε τη διατροφική εκπαίδευση και εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο το διατροφικό σου πλάνο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να πετύχω το στόχο μου;

Αυτό εξαρτάται από το ποιός είναι ο στόχος, κάτι που θα θέσουμε στην 1η μας συνεδρία!

Καταρχάς είναι σημαντικό να βάζεις μικρούς, μετρήσιμους, ρεαλιστικούς, επιτεύξιμους και χρονικά προσδιορισμένους στόχους. Κατά δεύτερον, η συχνότητα των συνεδριών παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τον αριθμό τους. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος είναι η μείωση βάρους, το πρώτο χρονικό διάστημα, δηλαδή για τους πρώτους 3 μήνες, συστήνεται να έχουμε συχνές συνεδρίες, συγκεκριμένα ανά 2 εβδομάδες. Έπειτα, αραιώνουμε τη συχνότητα των συνεδριών, καθώς η βασική διατροφική εκπαίδευση θα έχει ολοκληρωθεί. Τους επόμενους μήνες και μέχρι την επίτευξη του στόχου, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιούνται 1 φορά το μήνα ή και πιο αραιά, αναλόγως τις ανάγκες σου.

Αφού πετύχεις το στόχο σου, ακολουθεί ο στόχος της συντήρησης της νέας διατροφικής σου συμπεριφοράς και του σωματικού βάρους. Αυτή είναι μία διαδικασία που διαρκεί εφ’όρου ζωής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έρχεσαι για πάντα στον διαιτολόγο! Οι συνεδρίες μας θα είναι πιο αραιές, για παράδειγμα ανά 3 μήνες και σταδιακά θα αραιώσουν και αυτές, με στόχο να κάνεις τον επανέλεγχό σου 1-2 φορές το χρόνο. Όσοι ήδη το κάνουν, καταφέρνουν όντως να διατηρήσουν το βάρος που πέτυχαν! Είμαι βέβαιη ότι μπορείς και εσύ!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Με την εγγραφή σου θα μπορείς να λαμβάνεις διατροφικές συμβουλές & tips, καθώς και ενημέρωση για νέα project και υπηρεσίες του γραφείου. Φυσικά μπορείς να διαγραφείς όποτε επιθυμείς!