Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη, όπως και ο θηλασμός, αποτελούν δύο από τις πιο απαιτητικές σε θρεπτικά συστατικά περιόδους της ζωής σας, καθώς αυξάνουν οι απαιτήσεις σε ενέργεια, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό, με αποτέλεσμα η διατροφή διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών τόσο του εμβρύου, όσο και των δικών σας. Επιπλέον, η κατάλληλη διατροφή σας βοηθάει να έχετε λιγότερη κόπωση, μειωμένο αίσθημα πρωινής ναυτίας και να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις ως προς την αύξηση του βάρους ανά τρίμηνο και στόχος αυτών των συνεδριών είναι να ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία σας, τόσο ως προς τη διατροφή, όσο και ως προς τη ρύθμιση του βάρους.

Στόχος των συνεδριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η διασφάλιση της ομαλής αύξησης του σωματικού βάρους, τόσο της εγκυμονούσας, όσο και του εμβρύου και η κάλυψη των απαιτήσεων σε θρεπτικά συστατικά. 

Η κάθε συνεδρία περιλαμβάνει 4 στάδια:

  1. Μέτρηση σωματικού βάρους.
  2. Διατροφική αξιολόγηση και εκπαίδευση, με τη χρήση εργαλείων όπως το ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων, η ανάκληση 24ώρου, εργαλεία στόχων, μεριδολόγιο κ.ά.
  3. Στοχοθεσία και Μεθοδολογία (coaching) για την επίτευξη του στόχου (μοντέλο GROW και SWOT).
  4. Παροχή εξατομικευμένων διατροφικών οδηγιών και προγράμματος διατροφής.

Διάρκεια συνεδρίας: Η 1η συνεδρία έχει διάρκεια 90’ και οι επόμενες συνεδρίες 30-40’.

Συχνότητα συνεδριών: Κάθε 2 μήνες.


Προετοιμασία για την 1η συνεδρία

Στην 1η συνεδρία πραγματοποιείται η λήψη του ιατρικού ιστορικού, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πραγματοποιείται μέτρηση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση), παρά μόνο η ζύγιση, για προληπτικούς λόγους.

Κανονίστε συνάντηση
t
Όνομα(*)
Invalid Input

Επίθετο(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΗΜΕΡΑ / ΩΡΑ(*)
Invalid Input

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΗΜΕΡΑ / ΩΡΑ

Σχόλια(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

INSTAGRAM
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
Για να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα και τα νέα μας

Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, 17121
©2023 Tsakou Nutritionist. All rights reserved.